Оливера Николова

„Она што ни се случува случајно, всушност е
последица на она што требало да ни се случи."

Од романот „Тесна врата“


ЛЕВА КОМОРА на бугарски јазик

ЛЕВА КОМОРА на бугарски јазик

Во софиската издавачка куќа "Изида" деновиве излезе во превод на бугарски збирката раскази "Лева комора". Преведувач е Тања Попова, позната по многубројните преводи од македонски на бугарски. На

...

Оливера Николова е добитничка на наградата „Прозарт“ за 2022 година

Оливера Николова е добитничка на наградата „Прозарт“ за 2022 година

Македонската писателка Оливера Николова е годинашната добитничка на наградата „Прозарт“, што интернационалниот литературен фестивал „ПРО-ЗА Балкан“ ја доделува за

...